Bevizsgálás és karbantartás

Transzformátorok bevizsgálása – ahol a biztonságos energiaellátás kezdődik.

Egy vállalat sikeres működésének legfontosabb alapja a folyamatos és stabil energiaellátás!

Egy létesítmény számára az energiaellátás olyan, mint az emberek számára az oxigéndús levegő. Alapvető létszükséglet. Annyira természetesnek vesszük a létezését, hogy szinte már tudomást sem veszünk róla. Mi történik, ha csak egy rövid időre is, de nem kapunk levegőt? Levegő nélkül élet sincs……

Lényegében ugyanez történik egy cég esetében is. Felelős cégvezetőként kiszámolta már mekkora anyagi kár érheti vállalatát, ha az elektromos ellátást biztosító transzformátor meghibásodna? Leállna a termelés, tönkre menne a már legyártott termék, esetleg nélkülözhetetlen adatok vesznének el, illetéktelenek juthatnak be a területre, eszközöket, adatokat lophatnak el…

u

Mekkora annak a terméknek/szolgáltatásnak értéke, ami az áramszünet idején nem valósult meg?

L
u

Ehhez az értékhez adja hozzá az üzemzavar idejére kifizetendő bérköltségeket és egyéb, a nem termelés idejére eső fix, rezsi költségeket!

L
u

Az üzemzavar ideje alatt a teljes piacát átengedi a konkurenciának! Aki, ha elég szemfüles, úgy halássza el véglegesen ön elöl az ügyfeleket, hogy lehet, ön még csak észre sem veszi!

Ha ezeket a számokat összeadja, akkor láthatja, hogy az Ön vesztesége hatalmas lehet, sokkal több, mint pusztán a közvetlen költségek!

Gondoljon bele…

Évekkel ezelőtt vásárolt egy transzformátort, ami ellátja az üzemét vagy telephelyét kisfeszültségű árammal. Hirtelen érkezik egy vihar, aminek hatására valamilyen okból leáll a trafó. Az egész tevékenysége szünetelni fog, ami iszonyú költséget jelent a vállalkozásának. Ez megtörténhet száraz vagy olajos hűtésű trafóval is, függetlenül attól, hogy szabadban vagy fedett helyen van, de természetesen a szabadban lévők vannak kitéve a leginkább a természet erőinek.

Vagy vegyük azt az esetet, amikor az egyébként kielégítő állapotú(-nak tűnő) transzformátor egyszer csak leáll, vagy szerencsétlenebb esetben felrobban.

Ez nemcsak drága, de balesetveszélyes is, hiszen a transzformátor javításán/kicserélésén túl számolni kell a termeléskieséssel, és az esetleges kártérítésekkel, amit esetlegesen a másoknak okozott anyagi károkozás, sőt, személyi sérülés miatt fizetni kell!

Egy komolyabb vihar után érdemes legalább szemrevételezéssel megvizsgálni a trafónkat, hogy első körben ki tudjuk zárni a hibaforrások nagy részét.

A biztonságos villamos energiaellátás kulcsfontosságú egy szervezet működésében, hiszen csak így biztosítható a biztonságos működés.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a stratégiailag fontos berendezések műszaki állapotával folyamatosan tisztában kell lenni.

A transzformátor is egy műszaki berendezés, ami nem örökéletű, viszont kulcsfontosságú feladatot lát el létesítményei energiaellátásában!

A transzformátor szigetelő-olajának évenkénti vizsgálata a transzformátorok karbantartásának egyik legsarkalatosabb pontja. Idővel az olaj veszít minőségéből, a szigetelő képességéből, ezért ezt időszakosan ellenőrizni kell.

A másik fő terület a transzformátorok szigetelésvizsgálata. Az idő, a páratartalom, és bizonyos katalizátorok kölcsönhatásba léphetnek a szigetelőanyaggal, lakkal, szigetelőpapírral, rézzel illetve az olajjal, ami hozzájárul a szigetelőképesség romlásához. Más kémiai kölcsönhatások nem kívánt anyagokat hoznak létre, mint sav, alkohol és az iszap. Sajnos ezek az elváltozások legtöbbször szabad szemmel nem láthatók.

Fontos, hogy a transzformátor bevizsgálás és karbantartás időben és rendszeresen el legyen végezve!

A szemrevételezéssel bizonyos hibaforrások kizárhatók, de a belsejébe nem látunk bele. Pusztán ez alapján nem lehet pontosan felmérni a transzformátor állapotát.

Munkatársaink szakértelme és speciális eszközeink segítenek a problémák pontos feltárásában. A szemrevételezéssel bizonyos hibaforrások kizárhatóak, de a transzformátor belsejébe nem látunk bele. A belső részek vizsgálatát mérőeszközökkel végezzük, állapotát határértékeknek történő megfeleléssel határozzuk meg, nagy pontossággal. A bevizsgálás után áramszolgáltatói hitelesítéssel rendelkező jegyzőkönyvet adunk, aminek alapján már el lehet végezni az esetleges karbantartást, amennyiben egyáltalán szükséges.

Ne várja meg, hogy villamos energiaellátás főütőerét ellátó transzformátor leálljon, vagy menthetetlenül károsodjon egy váratlan meghibásodás miatt

8 érv, hogy miért vizsgáltassa be évente a transzformátorát:

  1. Meghosszabbítják a transzformátorok élettartamát
  2. Pénzt takaríthat meg (akár több 10 millió forintot!)
  3. Figyelmeztetnek a nem szakszerű használatra
  4. Jelentősen csökkentik az üzemzavari kockázatokat
  5. Csökkentik a transzformátorok zajszintjét
  6. Megelőzhetjük az előre nem látható káresemény bekövetkezését
  7. A hatóságok által is elismert, hiteles vizsgálati jegyzőkönyvvel igazoljuk, hogy a készülék alkalmas az üzemeltetésre
  8. Energiaellátásának biztosításával Ön gondtalanul koncentrálhat vállalatára

Kérjen ajánlatot most a bevizsgálásra vagy karbantartásra!

Kérjen bevizsgálást

Legyen biztos benne, hogy a transzformátora megfelelően működik.